Praktijkinformatie

Huisartsenpraktijk Oranjelaan

Oranjelaan 7B
2741 EP Waddinxveen

tel: 0182-612112
spoed 640244
Website: www.huisartsenpraktijkoranjelaan.nl
Email: info@huisartsenpraktijkoranjelaan.nl

OPEN

De praktijk is op alle dagen geopend van 8.00 – 17.00 uur. Tussen 10.00 en 10.30 zijn we alleen bereikbaar voor spoedgevallen. Ook is de praktijk in de middag tussen 12.30 en 14.30 alleen bereikbaar voor spoedgevallen, dit vanwege andere werkzaamheden van de assistente.

AANWEZIGHEID HUISARTSEN

Drs. In ‘t Groen – Baerveldt is aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag. Drs. IER Visser is aanwezig op maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag.

AANWEZIGHEID PRAKTIJKONDERSTEUNING

De praktijk heeft een aantal praktijkondersteuners in dienst. Dit zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen die de huisartsen ondersteunen in de zorg voor chronisch zieken, mensen die net uit het ziekenhuis zijn ontslagen en kwetsbare ouderen. Ook speciale onderzoeken kunnen door hen uitgevoerd en vervolgens met uw huisarts besproken worden. Zoals bijvoorbeeld een longfunctie-onderzoek, een ECG of een 24 uurs bloeddrukmeting.

De praktijkondersteuner GGZ is gespecialiseerd om psychische hulp te geven. Hij werkt nauw samen met de huisarts, houdt zelfstandig spreekuur en geeft voorlichting. Een belangrijke taak hierbij is het verhelderen van het probleem van de patiënt om vervolgens te kunnen beslissen welke vervolgstappen nodig zijn. Dhr. Deelen, praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg, zal aanwezig zijn op maandag en op woensdag middag.

AFSPRAAK

Afspraken voor het spreekuur kunt u telefonisch maken via tel. 0182-612112. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen tussen 8 en 11 uur in de ochtend. Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw afspraak om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw klacht, door wie u het beste geholpen kunt worden en of een consult van 10 minuten voldoende is. Wilt u meerdere klachten bespreken, vraagt u dan om een dubbele afspraak.

Let op; wij vinden het erg vervelend als patiënten zonder kennisgeving niet komen opdagen op hun afspraak, temeer omdat in deze huidige tijd er voldoende ruimte moet blijven voor reguliere zorg. Mocht dit vaker voorkomen dan zullen we genoodzaakt zijn de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

SPOEDGEVALLEN

Wanneer u tijdens de openingstijden van de praktijk heel dringend medische hulp nodig heeft, kunt u gebruik maken van ons spoednummer 0182-640244.
Voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden van 08.00 -17.00 uur kunt u contact opnemen met de huisartsenpost in Gouda, tel. 0182-322488.

HUISBEZOEK

Als het wegens ziekte of medische aandoening niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. Omdat de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling op de praktijk beter zijn, heeft dat altijd de voorkeur.
In verband met de planning van de visites verzoeken wij u een huisbezoek voor 10.00 uur aan te vragen.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of vervoer hebben om naar het spreekuur te komen.

HERHAALRECEPTEN

U kunt herhaalrecepten aanvragen via het algemene nummer 0182-612112 waar u de receptenlijn kunt inspreken of online via MijnGezondheid.net. Een andere optie is om uw lege doosje in onze brievenbus te doen. Vanwege de corona vragen wij u om de lege doosje niet meer naar binnen te brengen.

THUISARTS.NL

Op www.thuisarts.nl is betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte te vinden. Deze site is gemaakt door het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie als u twijfelt of u de dokter moet bellen.

HUISREGELS

U bent van harte welkom bij huisartsenpraktijk Oranjelaan. Om ons werk goed te kunnen doen zijn er praktijkregels opgesteld. Door betreding van onze praktijk gaat u akkoord met onderstaande regels.

 • Iedereen dient de algemeen geldende omgangsvormen te hanteren zoals elkaar beleefd en met respect behandelen. Agressief gedrag wordt niet getolereerd
 • Geef elkaar de gepaste ruimte i.v.m. privacy
 • Geen gesprekken verstoren of hinderen
 • Fysiek en verbaal geweld zijn niet toegestaan
 • Roken is in het pand verboden
 • Huisdieren (met uitzondering van hulphonden) zijn niet toegestaan
 • Het gebruik van mobiele telefoons, tablets, laptops e.d. zijn toegestaan, maar mogen geen overlast veroorzaken
 • Aanwijzingen van onze medewerkers moeten worden opgevolgd
 • Auto’s dienen in de daarvoor bestemde parkeervakken geplaatst te worden
 • De praktijk is niet verantwoordelijk voor diefstal van eigendommen in het pand of het buitenterrein
 • Alleen spreekuur op afspraak.

Meer informatie over de praktijk en medisch nieuws vindt u op onze website:
www.huisartsenpraktijkoranjelaan.nl

Call Now Button